Jump to content
SXOC.NL Forum

Neidjel

Bezoeker
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Neidjel last won the day on August 8

Neidjel had the most liked content!

Community Reputation

27 Excellent

About Neidjel

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 08/16/1994

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vanaf 1 juli mogen georganiseerde evenementen tot 100 personen toch ook weer? Of is dat weer veranderd
 2. Neidjel

  Nigel s14

  Weer een update: Een paar weken geleden heb ik de versleten motor en versnellingsbak steunen laten vervangen voor nieuwe Nismo exemplaren. Een week later kon ik mijn SSR velg ophalen bij Wielfix Apeldoorn. De scheur die er in zat toen ik de velgen gekocht had was een keer gelast, maar het resultaat was niet bepaald netjes ofzo. Ik had eigenlijk contact opgenomen met Wielfix voor het afdraaien van de randen tegen de tijd dat ik nieuwe zou hebben, maar ze wilde eerst proberen om de gelaste velg op te knappen. Ze hadden er vertrouwen in dat dit goed kon dus heb ik dat laten doen en was het 22 februari dan eindelijk zo ver dat de velgen op de auto kwamen: De s14 stond zo natuurlijk veel te hoog dus dat heb ik daarna nog verholpen. Voor ben ik zo'n 2,5cm gezakt, achter ongeveer 2cm. De oplettende kijker ziet misschien dat ik één van de 'borgpennen' in de centercaps verloren ben voor het maken van de foto's, maar ik heb er nog een paar reserve dus dat is ook weer opgelost. Stiekem vind ik de velgen echt heel erg dik onder de auto staan en ben ik voor nu toch eventjes blij met de auto
 3. Neidjel

  Nigel s14

  Sinds de laatste update eigenlijk alleen maar de uitlaat laten maken en de toerrit gereden want alles gaat steeds stuk dus dan maar de garage in tot ik alles kan repareren. Nu moest de s14 toch even de garage uit dus meteen maar even wat foto's gemaakt. Staat ook meteen de nieuwe uitlaat er op. Zo'n accu in de kofferbak is trouwens wel handig.
 4. Gaaf wagenpark zeg. Is die s14 ook helemaal standaard?
 5. Aanwezig toerrit: 1. Shawn S15 2. Weiqun S14a 3. Richard Smits S13 4. Stef S14 5. Elisa s14a 6. Robin Derks S13 7. Kjeld S13 8. Nigel S14 9. 10. Aanwezig meeting: 1. Shawn S15 2. Weiqun S14a 3. Richard Smits S13 4. Stef S14 5. Elisa s14a 6. Arjan s13 7. Robin Derks S13 8. Mike vd Berg S15 9. Janky S15 10. Kjeld S13 11. Nigel S14 12. 13. 14. 15.
 6. Neidjel

  Nigel s14

  Behalve dat de auto smerig was, viel het gelukkig redelijk mee. Enkel de lip had een extra kras en schaafplek, en de decat was gescheurd. De decat is tijdelijk gelast en binnenkort komt er een compleet nieuwe uitlaat met kat op de auto. Dit wilde ik eigenlijk in de winter laten doen maar omdat de decat nu toch stuk was en de pakkingen vervangen moeten worden heb ik besloten om de uitlaat maar wat eerder te laten komen. De uitlaat wordt door Luc op maat gemaakt met een 200cel kat en overal Vbands in plaats van flenzen. De afgebroken bouten en een paar tapeinden in het blok zijn inmiddels vervangen, er zit alleen een scheur in het uitlaathuis van de turbo dus daar moet een keer een andere voor komen. Ik weet alleen nog niet precies wat ik wil en wat de mogelijkheden zijn.
 7. 1. Weiqun - s14a 2. Nigel - s14 (Als ie het dan weer doet) 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15
 8. Neidjel

  Nigel s14

  Ik heb een paar foto's gemaakt maar ik had helaas maar 10 minuten voor onvriendelijke Italiaan de zaak zou sluiten en ik moest al mijn bagage nog overladen naar de huurauto. Ik ben benieuwd...
 9. Neidjel

  Nigel s14

  Helaas, de laatste keer dat ik m zag stond ie gewoon buiten, veel te dicht bij een muur en andere auto's. Ik weet alleen niet of dat ze 'm daar laten staan tot transport, of dat ie eerst naar een centrale plek toe gaat. Ze wachten inderdaad tot ze een vrachtwagen vol hebben. De Volvo was enkel om mijn vakantie af te maken. Die is dus inmiddels alweer ingeleverd.
 10. Neidjel

  Nigel s14

  Ik ben inmiddels weer thuis, nu de S14 nog. Deze staat nog in Italië op transport te wachten. Omdat ik met een roadtrip bezig was en ik maar beperkt tijd had is samen met de ANWB besloten dat de S14 niet in Italië gerepareerd zou worden. Nu is het als het goed is nog maximaal 3 weken wachten tot ik de s14 weer zie. En dan is het nog afvragen in welke staat...
 11. Neidjel

  Nigel s14

  En toen was ie stuk. Afgelopen week ging ik met de s14 op vakantie. De bedoeling was een roadtrip door de Alpen. Via Duitsland naar Oostenrijk gegaan, op de autobahn vrijdagavond hoorde ik dat er iets niet goed zat. De 'symptonen' even besproken en het leek op een kapotte pakking achter de turbo. Er werd mij verteld dat ik door kon rijden en de auto deed het ook nog prima dus ik ging verder, garages waren al gesloten dus tot maandag moest ie het nog volhouden. Zaterdag twee bergpassen gereden waaronder de Großglockner, wat is dat toch mooi en leuk zeg in zo'n s14, ookal heb ik me goed ingehouden met de pakking in m'n gedachten. Gisterochtend via de 'Plöckenpass' (?) Italië binnen gereden en toen ging het toen ik net aan de afdaling begon ineens over van lekke pakking naar open header geluid. Dat is niet goed natuurlijk. Geen bereik op de berg dus in z'n vrij naar beneden gerold, en dat was nog wel een stukje, maar zo snel mogelijk parkeerplaats gezocht en toen zag ik onder de motorkap dat de turbo compleet los was gekomen van het spruitstuk. Het was dus niet de pakking achter de turbo maar die ervoor. Ik zag sowieso minimaal één gebroken bout dus anwb gebeld, auto afgesleept, en ik met m'n halve bagage (rest zit nog in de auto) alleen zonder vervoer in een Italiaans stadje. Top. En nu maar wachten wat de reparatie gaat kosten en of ik met de s14 de roadtrip kan vervolgen of dat deze naar huis gebracht wordt en ik met een huurauto verder kan.
 12. Neidjel

  Nigel s14

  Het zijn step lips, geen flat lips, dat is niet wat ik bedoelde. Dit is het verschil wat ik bedoel: De Hasemis hebben een dikke platte opstaande rand. De meeste lips hebben een rand zoals deze. Over de randen die je zo kan bestellen bij onderandere driftworks, helaas zijn dit nooit de randen die ik nodig heb. Nooit 30 boutgaten bij 17"
 13. Neidjel

  Nigel s14

  Klopt, deze velgen hebben alleen een ander type rand (ze noemen het een soft lip. De dikke rand waar de band tegen komt, normaal is dit een heel dun randje ofzo) en die kunnen ze bijna nergens maken blijkbaar. Custom Car Alloy, het bedrijfje waar ik ze wilde bestellen, heeft alleen een leverancier in Azië die de juiste rand kan leveren. Nu blijken ze echter problemen met deze leverancier te hebben dus is er vooralsnog toch nog niets besteld... Ook m'n radio doet het inmiddels weer niet meer dus ik blijf bezig...
×
×
 • Create New...